Päivärytmi

11.00 Toimintatuokio 3–4 v
Ulkoilu 5–6 v
11.30 Lounas
12.20 Lepohetki 3–4 v n. 14 asti.
5–6 v satujen parissa n. 13 asti. Välipalaan asti vapaata leikkiä.
14.45 Välipala
15.15 Iltapäiväpiiri
15.30 Ulkoilu
17.00 Leikkikoulu sulkeutuu

Karakallion leikkikoulu Espoossa

Karakallion leikkikoulu EspooEspoon englanninkielisen leikkikoulun Karakallion toimipiste sijaitsee kerrostalon alakerrassa, aivan Karamäen päiväkodin naapurissa. Olemme pieni ja kodinomainen leikkikoulu, jossa hoitajat tuntevat hyvin kaikki lapset. Pyrimme aina luomaan lapsille hyvän ja turvallisen olon. Toimintamme on lapsilähtöistä ja käsiteltävät teemat nousevat opetussuunnitelmien lisäksi usein myös lasten leikeistä ja kiinnostuksen kohteista.

Saatamme sukeltaa avaruuden mielenkiintoiseen maailmaan, tutkia eri maiden lippuja, kaivaa maasta hyönteisiä tai lähteä retkelle luonnonhistorialliseen museoon tutustumaan dinosauruksen luihin. Olemme kielikylpypäiväkoti.

Ympäristö ja aktiviteetit

Karakallion leikkikoulu sijaitsee mukavalla alueella, jossa ympäristö tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen toimintaan. Ulkoilemme isolla aidatulla pihalla leikkikoulun vieressä. Metsäseikkailulle pääsee melkein ovelta ja vierestä löytyvät myös talvisin luistinradat ja hiihtoladut.

Retkeilemme paljon ja hyödynnämme pääkaupunkiseudun palvelutarjontaa. Joskus suuntaamme kauppatorille ostamaan välipalaporkkanoita, joskus käymme Fazerin tehtailla. Kuukausittain teemme retkiä kirjastoon ja pyrimme käymään useasti myös teatterissa, konserteissa ja muissa kulttuuririennoissa.

Kasvatuksellinen ja opetuksellinen toiminta

Karakallion leikkikoulun toiminta perustuu omiin varhaiskasvatus-ja esiopetussuunnitelmiin. Suomenkielen opettaja käy kerran viikossa. Esikoululaiselle tehdään henkilökohtainen esiopetussuunnitelma ja he osallistuvat myös eskaritehtävistöön aina tammikuussa. Pienemmille lapsille tehdään omat hoito- ja kasvatussuunnitelmat päivähoitoa aloitettaessa yhteistyössä vanhempien kanssa.

Toimintakauden alussa valitsemme koko vuoden suuren teeman, johon toimintaa pyritään sitomaan. Esimerkiksi eskarissa on käytetty teemana maailmaa, ja alkuäänteitä opeteltiin maiden avulla (A is for Albania, B is for Brazil…). Teemojen avulla pyrittiin myös tutustumaan kulttuureihin, ruokiin, kieleen jne.

Vietämme suomalaiset juhlapyhät, mutta perinteeksi ovat muodostuneet myös Halloween-, Thanksgiving- ja Valentine's Day -juhlat. Pyrimme huomioimaan juhlissa maita, joista meillä on lapsia tai aikuisia leikkikoulussa. Järjestämme päivien aikana vapaaehtoisia harrastuskerhoja, kuten muskaria.

Ikäryhmät

Lapset on jaettu neljän ryhmään, joista 3–4-vuotiaat toimivat usein yhtenä ryhmänä. Toisessa huoneessa toimivat 5-vuotiaat ja esikoululaiset, mutta ryhmät erotetaan opetuksen ajaksi.